Inspiration

Ibland vill jag lägga ut texten lite mer för att bjuda in till ett evenemang, beskriva något intressant eller bara inspirera i största allmänhet. Sådana inlägg lägger jag här nedan. Det blir inte en regelbundet återkommande blogg, utan snarare en plats där jag kan meddela mig när andan faller på.

Öppet hus ”Tusen Trädgårdar”

Öppet hus ”Tusen Trädgårdar”

Söndagen den 1 juli öppnar vi vår trädgård för besökare mellan kl 11 och 17. Vi medverkar i det rikstäckande evenemanget ”Tusen Trädgårdar”, vilket är en väldigt trevlig evenemangsidé, där man kan få besöka privata och offentliga svenska trädgårdar över hela landet. Tusen Trädgårdar-öppet sker bara vartannat år, så därför vill vi passa på vara med nu när vår trädgård börjar bli färdig.

Här kan man tala om trädgård med mig och se många spännande lundväxter. Man kan se hur jag bygger upp växtbäddar utan att gräva, undviker gräsmattor men älskar grusytor, har komposter lite överallt m m. Sedan kan man ta sig en härlig fika i och runtom växthuset där Vera och Klara driver ett jättefint Café.

Dessutom håller min man, Calle Forsberg öppen verkstad där man kan se och köpa hans keramik. Calle har t ex tillverkat flera härliga krukor, en del jättestora. Han har alltid tallrikar, koppar och fat ur den pågående produktionen på hyllan, och även sekundalådor att botanisera i. Titta gärna på www.calleforsberg.com för att se vad Calle gör, om du inte redan vet det.

Välkommen in i vår gröna lund!

Om konsten att sköta gruset och de viktigaste redskapen

Om konsten att sköta gruset och de viktigaste redskapen

I min trädgård som mest liknar en lund, har jag inga gräsmattor. Men för att få pauser mellan mina yviga planteringar har jag lugna grusytor vid umgängesplatser och gångstråk.

Människor som kommer hit brukar fråga hur jag kan hålla gruset så rent från ogräs, och det är faktiskt ganska roligt att svara på det, för det är enkelt om man har en väl iordninggjord grusyta att utgå ifrån.

(mer…)

Skönhet med dinosaurietaggar

Skönhet med dinosaurietaggar

Helst ska det vara ”vildrosor”, om ni frågar mig, och de få arter som inte rådjuren ger sig på förstås. Då är vingrosen, Rosa sericea pteracantha, en given kandidat. Den har så fantastiska vingformade taggar som är tunna och klarröda som unga.

läs mer…