Inspiration

Ibland vill jag lägga ut texten lite mer för att bjuda in till ett evenemang, beskriva något intressant eller bara inspirera i största allmänhet. Sådana inlägg lägger jag här nedan. Det blir inte en regelbundet återkommande blogg, utan snarare en plats där jag kan meddela mig när andan faller på.

Arbetet med Formex

Arbetet med Formex

I våras blev jag och min man krukmakare Calle Forsberg tillfrågade av ledningen på Formex-mässan i Stockholm, om vi ville medverka i deras marknadsföring för Formex i augusti 2020. Vi skulle jobba med lera och växter och försöka skildra sprängkraft i ett par stilleben vilka skulle fotograferas till Formex kampanjbilder. Man ville även filma hemma hos oss, och skildra oss i våra yrken, som ett ”behind the scenes”-material. Filmerna blev trevliga och jag vill gärna visa ”min” film, där jag berättar lite om det speciella uppdraget men också om hur jag tänker med växtligheten i min skogsträdgård. Extra roligt var det med drönarfilmningen, tycker jag.

Behind the scenes-filmen:

Filmfotograf: Martin Ulvbäck

Här är affischerna som vi gjorde tillsammans med AD Camilla Bergqvist, fotograf Ragnar Ómarsson och projektledare Kajsa Falck-Torlegård.

Klicka här för att se Formexaffischerna.

I höst kommer Formexmässan hållas i digital form på grund av Corona-pandemin.

Öppet hus – Tusen Trädgårdar

Öppet hus – Tusen Trädgårdar

Söndagen den 28:e juni öppnar vi vår trädgård för besökare mellan kl 10 och 17. Vi medverkar i det rikstäckande evenemanget ”Tusen Trädgårdar”, vilket är en väldigt trevlig evenemangsidé, där man kan få besöka privata och offentliga svenska trädgårdar över hela landet. Tusen Trädgårdar-öppet sker bara vartannat år, så passa på att besöka oss nu.

Här kan man tala om trädgård med mig och se många spännande lundväxter. Man kan se hur jag bygger upp växtbäddar utan att gräva, undviker gräsmattor men älskar grusytor, har komposter lite överallt m m. Sedan kan man ta sig en härlig fika i trädgården på Vildas och Esters Café.

Dessutom håller min man, Calle Forsberg öppen verkstad där man kan se och köpa hans keramik utomhus. Calle har t ex tillverkat flera härliga krukor, en del jättestora. Titta gärna på www.calleforsberg.com för att se vad Calle gör, om du inte redan vet det.

Välkommen in i vår gröna lund!

Om konsten att sköta gruset och de viktigaste redskapen

Om konsten att sköta gruset och de viktigaste redskapen

I min trädgård som mest liknar en lund, har jag inga gräsmattor. Men för att få pauser mellan mina yviga planteringar har jag lugna grusytor vid umgängesplatser och gångstråk.

Människor som kommer hit brukar fråga hur jag kan hålla gruset så rent från ogräs, och det är faktiskt ganska roligt att svara på det, för det är enkelt om man har en väl iordninggjord grusyta att utgå ifrån.

(mer…)