Att anlita oss

Så här går det till

Vi medverkar gärna i hela processen – från rituppdrag till skötseln av den trädgård vi skapat.
Vårt företag samarbetar med de bästa trädgårdsanläggarna som hjälper till med de strukturella arbetena, då det schaktas, byggs vackra murar och stenläggningar, enligt våra ritningar.

Sedan kommer vi tillbaka, gärna med växter som vi köpt in för ert projekt, och gör planteringsarbetet. När trädgården är färdig tar vi hand om den viktiga etableringsskötseln under ett par år, men ännu hellre under lång tid framöver, för att se till att trädgården blir frodig och fin.

Så skapas en hållbar trädgård, men det hela börjar med en timmes konsultation.

Konsultation

Marika kan komma hem till er för en konsultation på plats. Då får ni inspiration till att komma igång med ett mindre trädgårdsprojekt och ni kan diskutera era idéer direkt, snarare än att få en ritning utförd.

Kanske vill ni först ha denna rådgivningsstund, fundera på saken och i ett senare skede få ett ritarbete utfört.

En timmes rådgivning kostar 3000 kr inklusive moms och då ingår resa inom Storstockholm.
Det går även att ge bort ett presentkort för trädgårds-rådgivning, som vi skickar till er.

Marika Delin
Skisser och ritningar

Ritarbete

Ett rituppdrag börjar med en konsultation hos er. Därefter lämnas en offert på överenskomna arbetsuppgifter. Om offerten senare accepteras ingår konsultationen.

Först presenteras en skiss i stora drag. När skissen är godkänd fortsätter Marika med att färdigställa förslaget.
I detta ingår:

  • trädgårdsritning
  • planteringsritningar
  • växtkatalog med bilder på alla växter
  • arbetsbeskrivning
  • eventuella ritningar på spaljéer och annat

Vi har ett samarbete med en ljusarkitekt som hjälper till med trädgårdens belysning, om så önskas.

Plantering och skötsel

Vi har samarbeten med de främsta trädgårdsanläggarna. Strax före planteringsskedet levererar Marika växterna till ert projekt och vi utför sedan planteringsarbetet. Personalen består av 6 utbildade trädgårdsmästare. Vi tycker det är viktigt med god service och älskar hög finish på våra arbeten.

Vi tar gärna hand om skötseln av er trädgård men tycker också det är trevligt med ett samarbete med er. Vårt trädgårdsarbete sker nästan uteslutande med handredskap, för att ta hänsyn till omgivningen och miljön. Att kompostera ert avfall istället för att åka till tippen, är något vi förespråkar.

Personal i en plantering
Marika och Calle

Besök i min skogsträdgård och Calles keramikateljé

Jag och min man krukmakaren Calle Forsberg får då och då frågor från intresserade om vi kan visa trädgården och keramiken. Vi har därför tänkt erbjuda evenemang för grupper då Marika har rundvandring i trädgården och Calle visar sin keramik i butiken och verkstaden. Vi kan servera lunch eller fika.

Kontakta oss för pris och upplägg.

Föreläsningar

Jag håller gärna föreläsning för ert trädgårdssällskap eller studentgrupp. Jag kan komma till er lokal eller hålla min föreläsning via länk. 

Min skogsträdgård, silande ljus och vandrande skugga, ett bildspel baserat på min bok, där jag berättar om hur jag har skapat min trädgård. Jag föreläser drygt en timme och vi diskuterar under en frågestund. 

Hör av dig till mig för pris och upplägg.

Landskapsarkitektur

Välkommen att kontakta mig

Marika Delin bor och arbetar på
Risvägen 54, 132 37 SALTSJÖ-BOO
070 562 54 94, info@marikadelin.se

Följ mig på Instagram @marikadelintradgard